AFRIKAI HARCSAFILÉ GEDI MÓDRA

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: 

1-2 harcsafilé, friss citrom leve, só, bors, kicsi vaj

 

Elkészítés: 

A harcsafiléket kb. 10 cm-es szeletekre vágjuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és a kifacsart citromlével meglocsoljuk. Tálba tesszük, lefedjük és legalább 3-4 órát állni hagyjuk. Mire kivesszük a citromos léből, a halhús kifehéredik. 

Grillen vagy serpenyőben mindkét oldalát pirosra sütjük. Egy kevés vajat a tűzön megolvasztunk és sóval, borssal ízesítjük, majd citromlevet adunk hozzá. Tálaláskor ezt a mártást locsoljuk a halszeletekre. Köretnek párolt zöldséget, petrezselymes burgonyát adhatunk hozzá. 

 

A jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében a weboldalunk úgynevezett sütiket használ