CSIRKESZÁRNY MANUS MÓDRA

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: 

20 db egész szárny, /4 főre/

A páchoz: 8-12 tk. só, granulált fokhagyma ízlés szerint, cayenne bors ízlés szerint

Panírozáshoz /száraz/: 20 dkg kukoricakeményítő, 2 zacskó sütőpor

Panírozáshoz /folyékony/: 30 dkg kukoricakeményítő, 2 zacskó sütőpor 2-2,5 dl /illetve a híg keverhetőségig szükséges/ hideg víz

 

Elkészítés: 

A szárnyakat tisztítsuk meg, a szárnyvégeket vágjuk le, a szárnyakat az izületnél vágjuk ketté. 

Az elkészített pácban alaposan forgassuk meg a szárnyakat és legalább egy éjszakára tegyük hűtőbe. 

Először a kukorica keményítő és sütőpor keverékébe forgassuk meg a szárnyakat, majd a folyékony állagú panírban, melyet folyamatosan kevergetni kell. 

A szárnyakat csepegtessük le, majd fritőzben 190 o C–on kb. 8 perc alatt ropogósóra sütjük. 

Egyszerre tíz darabnál többet ne süssünk.