Hozzávalók:
20 db egész szárny, /4 főre/
A páchoz: 8-12 tk. só, granulált fokhagyma ízlés szerint, cayenne bors ízlés szerint
Panírozáshoz /száraz/: 20 dkg kukoricakeményítő, 2 zacskó sütőpor
Panírozáshoz /folyékony/: 30 dkg kukoricakeményítő, 2 zacskó sütőpor 2-2,5 dl /illetve a híg keverhetőségig szükséges/ hideg víz
Elkészítés:
A szárnyakat tisztítsuk meg, a szárnyvégeket vágjuk le, a szárnyakat az izületnél vágjuk ketté.
Az elkészített pácban alaposan forgassuk meg a szárnyakat és legalább egy éjszakára tegyük hűtőbe.
Először a kukorica keményítő és sütőpor keverékébe forgassuk meg a szárnyakat, majd a folyékony állagú panírban, melyet folyamatosan kevergetni kell.
A szárnyakat csepegtessük le, majd fritőzben 190 o C–on kb. 8 perc alatt ropogósóra sütjük.
Egyszerre tíz darabnál többet ne süssünk.