Hozzávalók:
20 dkg savanyú káposzta, 4 dkg kolozsvári szalonna, 1 ek. vöröshagymakrém, 10 dkg sárgarépa, 6 dkg zöldség, 6 dkg zeller, 3 dkg gomba, 5 dkg ecetes uborka, 1 tk. fokhagymakrém, 1 babérlevél, 1 citrom, 2 dl tejföl, 2 dkg kapribogyó, 1 pár virsli, 5 db olívabogyó, ½ csomag petrezselyem, ½ dl fehérbor, 3 dkg paradicsompüré
Elkészítés:
A savanyú káposztát ha szükséges, átmossuk, a szalonnát kockára, a vöröshagymát finomra vágjuk. A zöldségféléket gyufaszál vastagságúra, a gombát szeletekre, az uborkát metéltre vágjuk. A szalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, majd a vöröshagymával is átpirítjuk. Hozzáadjuk a metéltre vágott vegyes zöldségeket, a gombát, a savanyú káposztát, az uborkát és lassan pároljuk. Párolás közben beletesszük a zúzott fokhagymát, babérlevelet, 2-3 szelet citromot. Vízzel felengedjük/uborkalevet is önthetünk bele/. Lassan főzzük, majd a fehérbort is hozzáöntjük.
A virslit vékony karikára vágjuk és a levesbe tesszük. Tálaláskor citromkarikát, tejfölt, kapribogyót, olívabogyót, finomra vágott petrezselymet teszünk bele.